Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypisywanie jednej literki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam do was pytanko potrzebuje w czymś takim:

Local $przyciski[26] = ["q", "w", "e", "r", "t", "y", "u", "i", "o", "p", "a", "s", "d", "f", "g", "h", "j", "k", "l", "z", "x", "c", "v", "b", "n", "m"]
$i = 0
$file = FileOpen("writed.txt",1)

While $i < UBound($przyciski)
HotKeySet ($przyciski[$i], "test")
$i += 1
WEnd

Func test()
HotKeySet(@HotKeyPressed)
FileWrite($file, @HotKeyPressed)
Send(@HotKeyPressed)
EndFunc

While 1
Sleep (100)
WEnd

Edytować tak HotKeySet(@HotKeyPressed) aby działało gdy wpisze się "aa" to wypisuje do notatnika tylko "a" czyli gdy są dwie te same literki albo więcej niż jedna wypisuje tylko jedną ;/

Opublikowano

Zrób przez dodatkową zmienną blokadę. Niech ta zmienna przechowuje ostatnio wciśnięty klawisz, przed wpisaniem kolejnej sprawdza czy ostatnio nacisniety klawisz nie jest ten sam, jezeli jest to nie wpisuje , jezeli sa rozne to pozwala na filewrite :)

Opublikowano

controlgettext() i sprawdzj czy ostatni znak <> @hotkeypressed. Albo zrób sobie zmienną przechowującą ostatnio naciśnięty klawisz. Jeśli ta zmienna <> @hotkeypressed to wtedy wyślij senda i uaktualnij zmienna z ostatnio nacisnietym klawiszem

Opublikowano

Ok poradziłem sobie dzięki, mam jeszcze jedno pytanie co zrobić aby możliwe było odtwarzanie kilku dzwięków na raz ?

Opublikowano

Weź UDF jakiś lepszy od dźwieków , nigdy nie robilem w nim ,ale sadze ze bass.au3 czy jakos tak bedzie mial taki bajer i mase innych :)

Opublikowano

Znalazłem coś ale nie jest to takie proste jak mi się wydawało, ktoś poda przykład do tej biblioteczki lub innej ?

Opublikowano

http://www.signa5.com/autoit/BASS/

sciagasz bass.zip, wypakowujesz zawartość folderu BASS do folderu z includami autoit

popatrz sobie do niego i znajdz potrzebne ci funkcje

W folderze EXAMLPES masz też pare przykłądów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...